Geoscouten

Scouting. Laat je uitdagen!

In 1 oogopslag: 6e Geoscouten, 2024

Je leert veel over het verwerken van een thema in spraakmakende hikes voor jouw jeugdleden, kaart, kompas en basis routetechnieken.

Hierna bieden we keuzeblokken, zoals: kaart en kompas beginners, oriënteren met hemellichamen, digitale kaarten gebruiken voor tochten, navigeren op het water, kaart & kompas gevorderden, navigeren met GPS gevorderden en kaart & kompas met Bevers en Welpen.

Plenair bieden we: maken van routes, een Jacobsstaf maken en daarmee leren werken, en codes/geheimschriften verwerken in routepuzzels.

Via een vervolgtraject, dat wij organiseren, kun je ‘Master Navigeren’ worden.

Wanneer?

Vrijdagavond 15 t/m zondagmiddag 17 november 2024.

Wie?

Scoutingleden van 18 jaar en ouder. Er kunnen maximaal 24 cursisten deelnemen.

Prijs?

€ 82,75 per cursist.

Waar?

Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.

Inschrijven?

Aanmelden kan hier!

Wat?

  • Je leert veel vaardigheden over het gebruiken van hulpmiddelen en routetechnieken om een spraakmakende hike voor jouw jeugdleden te organiseren. Dit is gebaseerd op competenties die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur navigeren”, deel B: eigen specialisme.
  • Vrijdagavond staat het verwerken van een thema in een tocht in de nachtelijke schijnwerpers...
  • In een afwisselend programma vergroot je op zaterdagochtend jouw basis vaardigheden in het gebruik van kaarten, kompas en (basis) routetechnieken. Na de lunch volgt de eerste ronde met keuzeblokken: kaart en kompas beginners of oriënteren met hemellichamen. Dan volgt een plenaire instructie: het maken van een tocht. Het middagprogramma ronden we af met tweede keuzeblokken: digitale kaarten gebruiken voor tochten, navigeren op het water.
  • Zaterdagavond gaan we gezellig gourmetten, en daarna maak je een Jakobsstaf en leer je ermee werken.
  • Zondagochtend starten we opnieuw met twee keuzeblokken: kaart en kompas gevorderden, of navigeren met GPS gevorderden. Aansluitend kun je na de plenaire instructie routepuzzels, codes en geheimschriften maken en oplossen, zelf een nieuwe puzzel maken met geometrische veelvlakken of experimenteren met de projectie van een lichtbundel uit een laserlampje op een kaart(puzzel), die wordt afgebogen door een prisma. Tenslotte is er de keuze instructie: Kaart en kompas met Bevers & Welpen. Na de lunch loopt je zondagmiddag een tochtje in het natuurgebied de Bedafse Bergen waarin je kaart- en kompastechnieken en routetechnieken toepast.
  • De overdracht van kennis, vaardigheden en inzichten door de ervaren vakopleider en kandidaat instructeurs navigeren mixen we met het direct (buiten) toepassen in de praktijk.
  • Je kampeert in je eigen shelter op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode, waar we d’n Burcht als binnen accommodatie gebruiken.
  • Na Geoscouten kun je via een vervolgtraject dat wij organiseren, ‘Master Navigeren’ worden.

Scout it out!

Ga je mee? Deel 't met je mede-scouts!