ExploTakel

Scouting. Laat je uitdagen!

In 1 oogopslag: 1e ExploTakel, 2021

Tijdens Explotakel leer je knopen, steken en bijzondere sjorringen, en blokken te gebruiken om touwen op te spannen. Daarmee kun je vette en veilige trappersbanen, verschillende soorten vlotten en grotere objecten, zoals (touw)bruggen en torens, leren maken. Je bouwt als afronding een vette trappersbaan en gaat die natuurlijk gebruiken...

Wanneer?

1e editie: Vrijdagavond 11 t/m zondag 13 juni 2021.

Wie?

Explorers / Wilde Vaart van 15 t/m 17 jaar. Er kunnen maximaal 25 jongens en meisjes - maar niet meer dan 3 personen uit dezelfde Scoutinggroep - deelnemen.

Prijs?

€ 74,00 per Explorer / Wilde Vaart.

Waar?

Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.

Inschrijven?

Aanmelden kan hier!

Wat?

  • Tijdens Explotakel leer je knopen, steken en bijzondere sjorringen, en blokken te gebruiken om touwen op te spannen. Daarmee kun je vette en veilige trappersbanen, verschillende soorten vlotten en grotere objecten zoals (touw)bruggen en torens leren maken.
  • Deelnemen aan Explotakel is uitdagend en kun je prima gebruiken om het Explorer insigne: Uitdagende Scoutingtechnieken te behalen.
  • De overdracht van kennis, vaardigheden en inzichten door de ervaren vakopleider Pionieren met kandidaat instructeurs Pionieren mixen we met het direct toepassen in de praktijk.
  • Met andere Explorers / Wilde Vaart-leden bouw je als afronding een vette trappersbaan en gaat die natuurlijk gebruiken…
  • De tweede avond ga je gezellig gourmetten.
  • Je kampeert i.v.m. het corona preventiebeleid individueel in je eigen tentje op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode, waar we d’n Burcht en het Veerhuis als binnen accommodaties kunnen gebruiken.

Scout it out!

Ga je mee? Deel 't met je mede-scouts!