ExploTakel

Scouting. Laat je uitdagen!

In 1 oogopslag: 3e ExploTakel, 2023

Tijdens Explotakel leer je veel vaardigheden om veilige trappersbanen, verschillende soorten vlotten en grotere objecten zoals (touw)bruggen en torens te maken. Je leert bijzondere sjorringen, steken & knopen en blokken te gebruiken om touwen op te spannen. Explotakel kun je als project doen om het Explorer insigne Uitdagende Scoutingtechnieken te behalen. Je bouwt als afronding van Explotakel een vette trappersbaan en gaat die natuurlijk gebruiken…

Wanneer?

3e editie: Vrijdagavond 16 t/m zondag 18 juni 2023.

Wie?

Scouts, Explorers / Wilde Vaart van 15 t/m 17 jaar. Er kunnen maximaal 25 jongeren - maar niet meer dan 3 personen uit dezelfde Scoutinggroep - deelnemen.

Prijs?

€ 49,50 per deelnemer/-neemster.

Waar?

Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.

Inschrijven?

Aanmelden kan hier!

Wat?

  • Tijdens Explotakel leer je knopen, steken en bijzondere sjorringen, en blokken te gebruiken om touwen op te spannen. Daarmee kun je vette en veilige trappersbanen, verschillende soorten vlotten en grotere objecten zoals (touw)bruggen en torens leren maken.
  • Deelnemen aan Explotakel is uitdagend en kun je prima gebruiken om het Explorer insigne: Uitdagende Scoutingtechnieken te behalen.
  • De overdracht van kennis, vaardigheden en inzichten door de ervaren vakopleider Pionieren met kandidaat instructeurs Pionieren mixen we met het direct toepassen in de praktijk.
  • Met andere Scouts, Explorers / Wilde Vaart-leden bouw je als afronding een vette trappersbaan en gaat die natuurlijk gebruiken…
  • De tweede avond ga je gezellig gourmetten.
  • Je kampeert in je eigen tentje op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode, waar we d’n Burcht als binnen accommodatie kunnen gebruiken.

Scout it out!

Ga je mee? Deel 't met je mede-scouts!