Scoutakel

Scouting. Laat je uitdagen!

In 1 oogopslag: 6e en 7e Scoutakel, 2020

Tijdens Scoutakel leer je “alles” over het bouwen van trappersbanen, torens, bruggen en kabelbanen en het veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen. Jij (her)ontdekt de technieken, de lol van het bouwen en als fantastisch eindresultaat een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land, waar iedereen de strijd tegen de klok mee aan wil gaan.

Wanneer?

6e editie: zaterdag 8 en zondag 9 augustus.
7e editie: vrijdagavond 2 tot zondagmiddag 4 oktober.

Wie?

Scoutingleden van 18 jaar en ouder. Er kunnen maximaal 25 cursisten - maar niet meer dan 3 personen uit dezelfde Scoutinggroep - deelnemen.

Prijs?

6e editie in augustus: € 62,50 per cursist
7e editie in oktober: € 69,50 per cursist

Waar?

6e editie in augustus: Scoutinggroep Prins Willem van Oranje, Cromvoirt (gemeente Vught)
7e editie in oktober: Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.

Inschrijven?

Aanmelden kan hier!

Wat?

  • Je leert “alles” over het bouwen van trappersbanen, torens, bruggen en kabelbanen, en het veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen.
  • Ook kun je Scouting competenties onder de knie krijgen, die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur Pionieren”, deel B: eigen specialisme.
  • De overdracht van kennis, vaardigheden en inzichten door ervaren vakopleiders, samen met kandidaat 'Instructeurs Pionieren', mixen we met het direct toepassen in de praktijk.
  • Met de andere cursisten bouw je ter afronding een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land.
  • Zaterdagavond ga je gourmetten.
  • Je kampeert in je eigen shelter op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode, waar we het Veerhuis als binnen accommodatie kunnen gebruiken.
  • Na Scoutakel bieden we een follow-up aan, waarmee geïnteresseerde cursisten zich door ons verder kunnen laten opleiden en kwalificeren als “Instructeur Pionieren”.

Scout it out!

Ga je mee? Deel 't met je mede-scouts!