Scoutakel

Scouting. Laat je uitdagen!

In 1 oogopslag: 9e en 10e Scoutakel, 2022

Tijdens Scoutakel leer je “alles” over het bouwen van trappersbanen, torens, bruggen en kabelbanen en het veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen. Jij (her)ontdekt de technieken, de lol van het bouwen en als fantastisch eindresultaat een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land, waar iedereen de strijd tegen de klok mee aan wil gaan. Via een vervolgtraject dat wij organiseren kun je ook ‘Instructeur Pionieren’ worden.

Wanneer?

9e editie: woensdagavond 25 (incl. Hemelvaartsdag op donderdag 26 mei) t/m vrijdag 27 mei 2022;
10e editie: vrijdagavond 30 september t/m zondag 2 oktober 2022.

Wie?

Scoutingleden van 18 jaar en ouder. Er kunnen maximaal 25 cursisten - maar niet meer dan 3 personen uit dezelfde Scoutinggroep - deelnemen.

Prijs?

€ 74,00 per cursist

Waar?

Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode.

Inschrijven?

Aanmelden kan hier!

Wat?

  • Je leert “alles” over het bouwen van trappersbanen, torens, bruggen en kabelbanen, en het veilig werken met staalkabels, spanners en andere hulpmiddelen.
  • Ook kun je Scouting competenties onder de knie krijgen, die worden genoemd in de kwalificatiekaart “Instructeur Pionieren”, deel B: eigen specialisme.
  • De overdracht van kennis, vaardigheden en inzichten door ervaren vakopleiders, samen met kandidaat 'Instructeurs Pionieren', mixen we met het direct toepassen in de praktijk.
  • Met de andere cursisten bouw je ter afronding een vette trappersbaan over water, door de lucht en op het land.
  • De tweede avond ga je gezellig gourmetten.
  • Je kampeert op Scoutcentrum ‘Achter de Berg’, Nistelrode, waar we d'n Burcht en het Veerhuis als binnen accommodaties gebruiken.
  • Na Scoutakel bieden we een follow-up aan, waarmee geïnteresseerde cursisten zich door ons verder kunnen laten opleiden en kwalificeren als “Instructeur Pionieren”.

Scout it out!

Ga je mee? Deel 't met je mede-scouts!