Eifel Experience

Scouting. Laat je uitdagen!

Kom maar op, waar, wanneer en wat kost het precies?

Kampdata

De Eifel Experience duurt van maandagochtend 27 april tot en met zaterdagmiddag 2 mei 2020. Het kamp houden we dus in de meivakantie van alle schoolregio's in Nederland. We starten in Vught, een dorp ten zuiden van 's-Hertogenbosch. Om hier te komen zorg je zelf voor vervoer (je wordt bijvoorbeeld gebracht door je ouders, of je komt met de trein). Na de opening, die om 11:00 uur begint, zwaaien we je familie uit en maandagmiddag rijden we in auto's naar het fantastisch mooie grensgebied tussen België en Duitsland, waar heuvels, bossen, riviertjes en rotspartijen elkaar afwisselen.

Het kamp eindigt weer in Vught op zaterdag 2 mei. In Vught is er een gezamenlijke sluiting van de Eifel Experience, Scoutdoor en het Trapperskamp Extreem, die om 16:00 uur begint en ongeveer een half uurtje duurt. Als je dus een oudere broer of zus hebt die aan Scoutdoor meedoet, kunnen jullie samen terug naar huis reizen.

Deelnemers

Jij bent tussen de 11½ en 14 jaar oud (tijdens het kamp). Er kunnen maximaal 24 deelnemers inschrijven.

Ben je eerder al op Eifel Experience geweest? Dan is het geen enkel probleem opnieuw mee te doen. Er staat je een heel nieuw avontuur te wachten...!

Jouw Scoutervaring

Je hoeft geen bikkel te zijn om mee te gaan met de Eifel. Wel is de Eifel Experience een kennismaking met primitief kamperen. Tijdens het kamp worden de omstandigheden steeds primitiever. Natuurlijk helpt de staf jou een handje mee als dat nodig is, zodat het voor jou een ontzettend leuke week wordt!

Stafteam

Tijdens al deze avonturen sta je er natuurlijk niet alleen voor! Een enthousiast en gezellig stafteam biedt jou een spannend kamp in de ruige omgeving van Monschau in de Duitse Eifel! Daar doe je met andere avontuurlijke Scouts stoere activiteiten en kun je er zo maar rare lieden tegen het lijf lopen.

Alle stafleden van de Eifel Experience hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen, bijvoorbeeld tijdens kampen van onze stichting en op de HIT. Daarna hebben ze succesvol deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Dat is de leiderscursus die elk jaar in oktober door onze stichting wordt gehouden om stafleden op te leiden als "begeleider van primitieve kampen". Het stafteam van de Eifel Experience bestaat uit een mix van stafleden die al een aantal jaren in stafteams van kampen van onze stichting meewerken, en nieuwe talenten die na hun deelname aan het Trapperskamp Extreem in de startblokken staan zich voor jou in te zetten. Je gaat dus op stap met een aantal toffe en bekwame stafleden!

Het stafteam van de Eifel Experience rekent op jouw komst, als je een Scout bent die dol is op avontuur en gezelligheid!

Kampprijs

Deelnemen aan de Eifel Experience 2020 kost € 159,00 per deelnemer (inclusief vroegboekkorting), als jij je in het najaar 2019 inschrijft en het deelnemersgeld volledig is betaald voor 30 november 2019. Daarna en in 2020 is de deelnemersprijs € 164,00 per deelnemer (zonder vroegboekkorting).

De deelnemersprijs is inclusief de reis vanuit Vught naar Monschau en terug naar Vught in auto's, genoeg & lekker eten, de huur van gebouwen, terreinen en materialen voor de activiteiten en het programma (denk bijvoorbeeld aan bijzondere spullen om jouw avontuur mogelijk te maken), en de outdoorverzekering voor alle deelnemers.

Het deelnemersgeld dat jij voor de Eifel Experience betaalt, besteden we zo:

  • Voeding: 31 %
  • Vervoer: 29 %
  • Huur gebouwen en terreinen: 19 %
  • Voorbereidingen: 10 %
  • Programmakosten: 7 %
  • Organisatiekosten (o.a. communicatie, benodigde materialen): 2 %
  • Onvoorziene kosten: 2 % +
  • TOTAAL: 100 %

De begroting voor de Eifel Experience is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding en overnachtingkosten.

Wil je meer informatie?

De kampleiding van de Eifel Experience beantwoordt graag jouw vragen. Stel jouw vragen via het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Je kunt je individueel, met z'n tweeën of in een groepje met meerdere Scouts (t/m 4 personen) aanmelden.

Weet je al zeker dat je mee wilt? Meld je dan snel aan, want er kunnen maximaal 24 jongens en meisjes inschrijven.

Inschrijven doe je via deze website.

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je met de post een brief, opgavenformulier en een machtiging voor een automatische incasso, zodat we jouw deelnemersgeld kunnen innen. Betalen in twee termijnen is mogelijk.

Op deze machtiging automatische incasso geef jij aan of jij het deelnemersgeld in één keer wilt betalen. Als je deze mogelijkheid gebruikt, ontvang je een korting van € 5,00, maar alleen als wij jouw deelnemersgeld volledig kunnen incasseren voor 30 november 2019.

Nadat wij jouw deelnemersgeld volledig hebben geïncasseerd, krijg je in het voorjaar een informatieboekje toegestuurd. Daarmee kun jij je thuis goed voorbereiden op de Eifel Experience. In het informatieboekje staat meer informatie over jouw avontuur in de Noord Eifel dat nadert... De uitgebreide bagagelijst staat in het boekje, en er zijn wat tips opgenomen over eventueel nog aan te schaffen resp. te vervangen persoonlijke bagage.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Uiteraard vind je in het boekje de informatie waar je maandagochtend 27 april 2020 precies wordt verwacht in Vught. Ook staat er het noodtelefoonnummer in, waarop de kampleiding tijdens de Eifel Experience is te bereiken. Op zaterdagmiddag 2 mei 2020 ben je weer terug in Vught, en daar wordt met Scoutdoor en het Trapperskamp Extreem een gezamenlijke sluiting gehouden, die om 16:00 uur begint.