ExploTakel

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

De 4de Explotakel houden we in het Pinksterweekend: begint zaterdagavond 18 mei 2024 om 20:00 uur, duurt t/m maandagmiddag 20 mei 2024, en houden we op het Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode.

Deelnemers

Er kunnen zich maximaal 25 Scouts, Explorers / Wilde Vaart-leden van 15 t/m 17 jaar aanmelden voor Explotakel.

Deelnemen aan Explotakel is uitdagend en je leert er nieuwe inzichten en vaardigheden. Daarom kun je het prima gebruiken om het Explorer insigne: Uitdagende Scoutingtechnieken (UST) te behalen.

Als jij dit wilt, zet je voordat je naar Explotakel komt op papier wat jij wilt leren door jouw deelname en bespreekt dit met de andere Explorers / Wilde Vaart van je afdeling. Als zij dat top vinden, lever je jouw plan aan de organisatoren van Explotakel, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Na Explotakel houd je een presentatie voor de anderen in jouw afdeling, en kunt hen dan ook het deelnamecertificaat laten zien dat je bij de sluiting krijgt uitgereikt. Zo voltooi je dit project en krijg jij op een speciaal moment het insigne UST met bijbehorend insigne-certificaat uitgereikt.

Jij

  • Bent als Scout, Explorer / Wilde Vaart-lid ingeschreven als lid van Scouting Nederland;
  • Bent half mei 2024 (tijdens Explotakel) ten minste 15 en maximaal 17 jaar oud;
  • Vindt het erg leuk tijdens Explotakel knopen, steken en bijzondere sjorringen te leren, en blokken te gebruiken om touwen op te spannen. Daarmee kun jij vette en veilige trappersbanen, verschillende soorten vlotten en grotere objecten zoals (touw)bruggen en torens leren maken;
  • Hebt dus veel zin om tijdens Explotakel jouw mouwen op te rollen en je handen te laten wapperen…
  • Kunt je deelname aan Explotakel prima gebruiken om het Explorer insigne: Uitdagende Scoutingtechnieken te behalen.

Deelnemersprijs

Deelnemen aan Scoutakel kost € 56,50 per Scout, Explorer / Wilde Vaart-lid. Dit is inclusief huur van de accommodaties en faciliteiten op het Scoutcentrum ‘Achter de Berg’ in Nistelrode en voeding, incl. ingrediënten voor het gourmetten.

Wil je meer informatie?

Nog meer informatie? Stel jouw vragen via het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan. Inschrijven doe je via deze website.

Na jouw aanmelding

Na ontvangst van jouw aanmelding, krijg je een brief met nadere informatie, waarin o.a. wordt uitgelegd hoe jij jouw deelnemersgeld kunt (laten) overboeken naar onze bankrekening. In de tweede week van mei 2024 ontvang je een uitgebreide infobrochure over Explotakel in jouw mailbox. Daarin staat o.a. het programma, spelregels die gelden tijdens Explotakel, deelnemerslijst, routebeschrijving naar het Scoutcentrum in Nistelrode en bagagelijst.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.