Trapperskamp Extreem

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

Het 29e Trapperskamp Extreem start vrijdagavond 14 augustus om 19:00 uur in Vught (Noord-Brabant). Van vrijdagavond tot zondagochtend zijn we actief in Vught en omgeving. Na anderhalve dag verplaatsen we ons naar het grensgebied van de Duitse Zuid Eifel en de Luxemburgse Ardennen.

Zaterdag 22 augustus 2020 rijden we terug naar Vught. Na aankomst ruimen we alle gebruikte materialen op. ’s Avonds is er een gezellige afsluitende maaltijd, waaraan de deelname facultatief is. Je kunt daarna om circa 21:00 naar huis reizen.

Cursuslocaties

De eerste anderhalve dag werken we in de omgeving van Vught. Op zondagochtend rijden we naar het grensgebied van de Duitse Zuid Eifel en Luxemburgse Ardennen, waar het grootste deel van het programma wordt uitgevoerd.

Cursisten

We hebben tijdens deze vervolgtraining veel te bieden aan actieve jongeren en leidinggevenden in Scouting die zin hebben er nog een keer stevig tegenaan te gaan en komen om hun Scouting skills te vergroten. Er kunnen maximaal 16 cursisten deelnemen. Per Scoutinggroep schrijven we niet meer dan vier cursisten in. Er wordt samengewerkt in 4 teams van 4 jongeren. Tijdens de opening van de cursus worden deze teams in onderling overleg samengesteld.

Jij

  • Bent in augustus 2020 minstens 18 jaar oud.
  • Bent geïnteresseerd in opbouwende feedback op jouw functioneren.
  • Bent een doorzetter en kunt tegen een stootje.
  • Hebt een goede fysieke conditie en kunt zwemmen.
  • Komt om je Scouting skills te vergroten.

Informatief gesprek

Als jij belangstelling hebt om aan Extreem deel te gaan nemen, kun jij je uitgebreid laten informeren bij Garry Gerritse thuis in 's-Hertogenbosch. Hij laat je dan o.a. een PowerPoint presentatie zien over Extreem, en kun jij met hem jouw verwachtingen en (leer)vragen doorspreken. Aan het eind van dit informatief gesprek (of daarna), kun je beslissen of jij je als cursist wilt aanmelden van het 29ste Trapperskamp Extreem. Als je een afspraak met Garry wilt maken voor zo'n informatief gesprek, vul dit dan in op ons contactformulier. Na ontvangst van jouw contactformulier, maakt hij snel een afspraak met je.

Cursusstaf

Aan Garry Gerritse, de coördinator van het Trapperskamp Extreem, is door Scouting Nederland de landelijk kwalificatie 'Senior Opleider TO-4' toegekend. Door jouw deelname als cursist aan het Trapperskamp Extreem, kun je van Garry een schriftelijke verklaring krijgen, waaruit blijkt dat jij de vereiste competenties beheerst die je nodig hebt om jouw kwalificatie(s) ‘Basis leidinggevende’, ‘Op kamp’ en/of ‘Teamleider’ te verwerven.

Alle cursusstafleden hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen en expedities, bijvoorbeeld op de HIT en tijdens kampen van onze stichting. Daarna hebben ze als cursist deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem, en zijn meerdere jaren actief (geweest) als staflid in een Scoutinggroep en/of als medewerker van regionale / landelijke evenementen van Scouting Nederland. Een enkeling is ook actief binnen de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging). Je gaat dus op stap met competente, ervaren en gezellige stafleden.

Cursusprijs

Deelnemen aan het 29e Trapperskamp Extreem kost € 326,50 per cursist.

Deze prijs is inclusief het vervoer uit Vught naar de Zuid Eifel en terug naar Vught, huur van (sport)accommodaties, bivakken, (meer dan genoeg) lekker voedsel, de huur van materialen voor outdoor activiteiten (denk o.a. aan mountainbikes met helmen, zwemvesten voor een vlottentocht), en outdoorverzekering.

Je kunt de cursusprijs desgewenst in twee termijnen betalen.

De begroting voor Extreem 2020 is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding en overnachtingkosten.

Omdat dit een leiderscursus is, kun je als cursist misschien gebruik maken van een (waarderings)subsidie die in een aantal gemeenten bestaat. Die wordt toegekend om deskundigheidsbevordering van leidinggevendenin het vrijwilligerswerk te stimuleren. Informeer bij de penningmeester van jouw Scoutinggroep naar de mogelijkheden. Zet in zo'n subsieaanvraag dat je zult deelnemen aan de vervolgtraining: "Begeleiden primitieve expedities" van Scouting.

Op jouw verzoek kunnen we je een flyer van deze leiderscursus mailen (dit is een pdf bestand). Die flyer is speciaal bestemd om bij een subsidieaanvraag mee te sturen als bijlage. Daarmee krijgt een beoordelaar van een gemeente / fonds een goede impressie van hetgeen wij bieden, en waaraan jij graag wilt meedoen.

Bijzonder verlof

Als je werkt voor / stage loopt bij een (semi-)overheidsinstelling (dit geldt ook voor militairen) en in bepaalde bedrijfstakken, kun je mogelijk aanspraak maken op een regeling voor bijzonder verlof. De werkgever kan besluiten om voor vrijwillige kaderleden die actief zijn in het jeugd- en jongerenwerk 2x per jaar maximaal 5 bijzonder verlofdagen toe te kennen. Deze bijzonder verlofdagen zijn bestemd hetzij voor het deelnemen aan een training, hetzij voor het begeleiden van kampen (maar dan geldt een vrij krappe verhouding van het aantal leidinggevenden op het aantal jeugdleden). Deze dagen kunnen worden toegekend naast het aantal vakantiedagen waar je recht op hebt. Omdat het Trapperskamp Extreem een leiderscursus / vervolgtraining van Scouting is, moet je nagaan of je bijzonder verlofdagen kunt krijgen voor het deelnemen aan deze training. Informeer bij de afd. personeelszaken van je werkgever naar de mogelijkheden en aanvraagprocedure.

Aanmelden of meer informatie

Nog meer informatie kun je krijgen van: Garry Gerritse, via: info@trapperskamp.com, of vul het contactformulier op deze website in.

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want er kunnen maar 16 cursisten inschrijven, en op dit moment is deze Scouting vervolgtraining al voor ruim 60% volgeboekt!

Na jouw aanmelding

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsbrief waarin o.a. wordt uitgelegd hoe je het cursusgeld dient te voldoen. Desgewenst kan het cursusgeld in twee termijnen worden betaald.

Na ontvangst van jouw cursusgeld krijg je een boekje toegestuurd met uitgebreide informatie, waarmee jij je goed op het Trapperskamp Extreem kunt voorbereiden.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Impressies uit evaluaties

Eerdere deelnemers over het Trapperskamp Extreem:

  • "Ik heb ontzettend gave en leerzame week gehad. Ik heb twee tentamens niet gehaald mede door dit kamp. Echter, ik heb deze week veel meer geleerd (van mijzelf) dan bij wijze van spreken een heel curriculum tijdens mijn studie. Ik heb ook ‘nieuwe energie’ gekregen om verder te gaan met leiding geven (ik was van plan om te stoppen). Aspecten die ik deze week heb geleerd zullen daarbij goed van toepassing zijn."
  • "‘Is er leven na Extreem?’ was een belangrijke vraag in ons Persoonlijk Document. Volgens mij wel. Alle dingen die we geleerd hebben, hebben nu hun plekje gekregen en dit blijkt ook nog best eens handig te zijn. Niet alleen de vaardigheden zoals een trappersbaan bouwen en een aanhanger inladen komen van pas, maar ook inzicht in het functioneren van een team kun je altijd wel gebruiken. Zo komt het bijvoorbeeld ook van pas tijdens mijn studie. Wij zijn nu bezig met een project waarbij we met zes personen moeten samenwerken en die zes personen zijn natuurlijk allemaal verschillend en werken ook allemaal op een andere manier. Door Extreem heb ik niet alleen die verschillen leren kennen en waarderen, maar ik heb ook geleerd hoe je hier het beste gebruik van kunt maken."
  • "Jullie hebben denk ik echt de moeite genomen om naar ons cursisten te kijken, op een manier waarop niet zo vaak door relatief wildvreemden naar ons gekeken wordt. Dat vind ik echt best bijzonder, als je er zo over na denkt. Scoutingkampen worden gedraaid door vrijwilligers, en dan geven jullie ons toch zoiets moois als al dit gekijk, evalueren en gepraat, waardoor wij echt een erg mooie week hebben gehad."
  • Het afrondend gesprek met Garry vond ik erg bijzonder. Ik heb van dat gesprek veel geleerd over mijzelf en mijn persoonlijkheid. De laatste tijd heb ik daar ook nog veel aan gedacht en met mensen over gepraat. Het gesprek was zeker de moeite waard en zal me nog lang bij blijven!
  • "Geweldig kamp! Ik heb echt last van heimwee, misschien een idee voor aankomende Extreem: verlengen met 3 weken? ;) Ontzettend bedankt!"