Jungle Adventure

Scouting. Laat je uitdagen!

Wat ga je tijdens het kamp doen?

Introductie

De Jungle Adventure is een kamp waar stoere Welpen van 7 t/m 11 jaar met hun vader of moeder samen avontuurlijke activiteiten doen op en rond Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (Duitsland), net over de grens bij Sittard.

Op dit terrein staat een gebouw met een keuken en twee binnenruimten. In het gebouw ernaast zijn toiletten en douches. Deze Jugendzeltplatz heeft een oppervlakte van 3.000 m2 dat direct aan de rand van een groot bos ligt.

Op het grasveld zet iedereen de eigen tent op, waarin jij met je vader of moeder zult slapen.

Programma

Het programma begint vrijdagavond 2 juni 2023. Je reist dan met één van je ouders naar het Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.), net over de grens bij Sittard. Direct na aankomst zetten jullie je eigen tent op, waar jij met je vader of moeder in zult slapen.

In het gebouw zit een keuken, waar een staflid met een paar ouders de warme maaltijden voor iedereen kookt. Je kunt in het andere gebouw naar de wc, jezelf wassen en douchen.

Tijdens de Jungle Adventure wil je natuurlijk lekker eten. Je kunt het insigne koken halen. De leiding leert waar je op moet letten bij het veilig maken van een vuurtje, het stoken, en … opruimen. Er is niks leukers dan eten klaarmaken boven/in een vuurtje, bijvoorbeeld: marshmallows roosteren, aardappels poffen, of je eigen popcorn maken.

Jouw vader of moeder helpen om jouw eigen brooddeeg te maken. Dan zoek je een stok en haal je de boombast er af. Draai het deeg om die stok en bak je eigen stokbroodje mooi bruin boven het houtvuur.

Tijdens de Jungle Adventure gaan we naar het Wildpark Gangelt.

Het Wildpark Gangelt biedt fascinerende natuur- en dierenbelevenissen met bruine beren, lynxen, wolven, herten, reeën, wilde zwijnen, wisenten, elanden, gemzen, steenbokken, marmotten, visotters, wasberen, boommarters, wilde katten evenals arenden, wouwen, buizerds, valken en uilen als hoofdacteurs.

Op het Wildpark Gangelt is ook een Avonturen speeltuin met een klimtoren, kabelbaan en speeltoestellen voor de hele kleintjes. In een kiosk kan men snoep, ijs, frisdrank, koffie en thee kopen. Als daar consumpties worden gekocht, zitten die niet in het deelnemersgeld.

’s Morgens ontbijten we met z’n allen tussen 08:00 en 08:30 uur. De warme maaltijd wordt gekookt door een van de stafleden met enkele ouders.

Na elke maaltijd ruim je met de anderen alles netjes op en help je met de afwas, enz. Op zaterdagavond houden we een gezellig kampvuur en denk jij terug aan alle avonturen van die dag. Dan zingen we met z’n allen en maak je met de andere Welpen muziek. "Wat komt er morgen?" is de vraag die jou en de andere Welpen bezighoudt... Dit is de Jungle Adventure op zijn best! Om ongeveer 21:30 uur ga jij je klaarmaken om te gaan slapen. Als jij in je tent ligt, houdt de kampstaf met de ouders een voorbespreking van het programma dat we de volgende dag gaan doen.

Dus, zijn de volgende zaken je op het lijf geschreven?

  • Jij bent een stoere Welp die lid is van Scouting;
  • Je bent dol op avontuur en verheugt je op gezelligheid met andere Welpen uit heel Nederland;
  • Op 1 juni 2023 ben jij niet jonger dan 7 jaar, en niet ouder dan 11 jaar;
  • Met je vader of moeder wil jij op en rond Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.), net over de grens bij Sittard, meedoen aan een vet Scoutingkamp vol avontuurlijke activiteiten.
  • Om te slapen kunnen jullie je eigen tent meenemen, en die ook zelf opzetten.
  • Omdat de Jungle Adventure in Duitsland wordt gehouden, heb jij jouw eigen (geldige) identiteitskaart of paspoort.

Dan is de Jungle Adventure echt wat voor jou!