Jungle Adventure

Scouting. Laat je uitdagen!

Kom maar op, waar, wanneer en wat kost het precies?

Kampdata

De Jungle Adventure begint vrijdagavond 2 juni 2023. Je zorgt er zelf voor dat je dan tussen 19:00 uur en 20:00 uur arriveert op Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.), net over de grens bij Sittard.

De Jungle Adventure duurt t/m zondagmiddag 4 juni 2023. De sluiting is om ongeveer 15:00 uur, en daarna kunnen jullie weer naar huis reizen.

Deelnemers

Als Welp ben jij op 1 juni 2023 niet jonger dan 7 jaar, en niet ouder dan 11 jaar. Per Welp neemt er ook één ouder deel, en die doet mee met alle activiteiten. Het is ook mogelijk dat één ouder met 2 Welpen (broer en/of zus of een andere Welp) inschrijft. Dus:

 • 1 Welp + 1 ouder = okay;
 • 2 Welpen + 1 ouder = okay;
 • 1 Welp + 2 ouders = kan niet!

De Jungle Adventure gaat door als er minstens 8 Welpen met hun vader of moeder zijn ingeschreven als deelnemers. Omdat de Jungle Adventure in Duitsland wordt gehouden, heeft elke Welp en zijn/haar vader of moeder ieder hun eigen identiteitskaart of paspoort.

Stafteam

Tijdens al deze avonturen sta je er natuurlijk niet alleen voor! Alle stafleden van de Jungle Adventure hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen, bijvoorbeeld tijdens kampen van onze stichting en op de HIT. Daarna hebben ze succesvol deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Alle stafleden werken al een aantal jaren mee in stafteams van kampen van onze stichting; je gaat dus op stap met een aantal toffe, ervaren en gezellige stafleden!

Carpoolen naar de Jungle Adventure

Wanneer je met de auto naar de Jungle Adventure komt, kan het voorkomen dat andere deelnemers ongeveer dezelfde weg moeten afleggen om op het kampterrein te komen. Daarom bieden we de mogelijkheid – wanneer daar van tevoren mee wordt ingestemd – een adreslijst van de deelnemers aan iedereen door te geven. Die lijst mailen we ongeveer twee weken voor de Jungle Adventure. Zo ontstaat de mogelijkheid voor ouders onderling contact op te nemen een carpool afspraak te maken.

Kampprijs

Deelnemen aan de Jungle Adventure 2023 kost € 64,50 per deelnemer. Deze deelnemersprijs moet dus per Welp EN per ouder/verzorger worden betaald.

De deelnemersprijs is inclusief:

 • genoeg & lekker eten;
 • de huur van de Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.), net over de grens bij Sittard;
 • spelmaterialen voor de activiteiten en het programma, waaronder de toegangskaarten voor het Wildpark Gangelt;
 • een outdoorverzekering voor alle deelnemers.

Het deelnemersgeld dat jij voor de Jungle Adventure betaalt, besteden we zo:

 • Voeding: 31%
 • Programmakosten: 20%
 • Huur Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.): 20%
 • Voorbereidingen: 15%
 • Vervoer: 8%
 • Organisatiekosten (o.a. communicatie, benodigde materialen): 4%
 • Onvoorziene kosten: 2% +
 • TOTAAL: 100%

De begroting voor de Jungle Adventure is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding en overnachtingkosten.

Wil je meer informatie?

De staf van de Jungle Adventure beantwoordt graag jouw vragen. Stel jouw vragen via het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Weet je al zeker dat je mee wilt? De Jungle Adventure gaat door als er minstens 8 Welpen met hun vader of moeder zijn ingeschreven als deelnemers.

Inschrijven doe je via deze website.

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je per post een brief waarin o.a. staat hoe jullie deelnemersgeld kan worden overgeboekt naar onze bankrekening. Nadat wij jullie deelnemersgeld volledig hebben ontvangen, wordt begin in de tweede week van mei 2023 via mail een informatieboekje naar jullie toegestuurd. Daarmee kun jij je thuis goed voorbereiden op de Jungle Adventure.

In het informatieboekje staat meer informatie over jouw avontuur op en rond Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.), dat nadert… De uitgebreide bagagelijst staat in het boekje, en er zijn wat tips opgenomen over eventueel nog aan te schaffen persoonlijke bagage. Uiteraard vind je in het boekje de informatie hoe je met de auto moet rijden naar de Jugendzeltplatz Rodebachtal – Heinsberg, Susterseel (D.), net over de grens bij Sittard.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.