Kamptraining internationaal

Scouting. Laat je uitdagen!

In 1 oogopslag: 15e Kamptraining Internationaal - wintereditie, februari 2025

Je kunt alle nog ontbrekende competenties verwerven om jouw kwalificatie ‘Op kamp’ te behalen, en leert bovendien fijne kneepjes om een Scoutingkamp in het buitenland te organiseren. Met onder andere aandacht voor terreinverkenning, doorlooptijden met posten van een zwerftocht leren berekenen, onverwachte gebeurtenissen, calamiteitenplan, sturen en motiveren.

Wanneer?

Zondag 23 t/m vrijdagmiddag 28 februari 2025 (in de voorjaarsvakantie schoolregio’s midden + zuid).

Wie?

Roverscouts, Plusscouts, leidinggevenden / begeleiders / adviseurs uit alle speltakken, praktijkbegeleiders, bestuursleden, enz. vanaf 18 jaar. Er kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen.

Prijs?

€ 209,50 per cursist.

Waar?

Vught (1 dag) & Ferschweiler (Duitsland) en omgeving.

Inschrijven?

Aanmelden kan hier!

Wat?

Tijdens de cursus:

  • Kamptraining internationaal, waarin je alle nog ontbrekende competenties kunt verwerven om jouw kwalificatie ‘Op kamp’ te behalen. Daarna kan in een afrondend gesprek met jouw praktijkbegeleider de kwalificatie worden toegekend.
  • Met de andere cursisten zet je – als case – een fictief Scoutingkamp in de steigers volgens de methode ‘Learning by doing’.
  • De overdracht van kennis en inzichten mixen we met het meteen toepassen in de praktijk. Je verzorgt zelf ook een instructie over Scoutingtechnische vaardigheden uit een van de Verdiepingen van de kwalificatie Op Kamp, die jij goed beheerst.
  • De ervaren cursusstafleden verluchtigen hun presentaties geregeld met sappige anekdotes.
  • We starten in Vught en maken daarna gebruik van een accommodatie in Ferschweiler (D.) vlakbij Echternach (Lux.).
  • Intensief programma, met veel lol en gezelligheid; je maakt lange dagen!

Scout it out!

Ga je mee? Deel 't met je mede-scouts!