Kamptraining internationaal

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

De 14 e Kamptraining Internationaal – wintereditie houden we in de voorjaarsvakantie van de schoolregio's midden en zuid, en begint maandagmiddag 24 februari 2020 om 13:30 uur in Vught. Op dinsdagochtend rijden we in enkele auto’s naar Ferschweiler (D.), waar het grootste deel van deze training wordt gehouden. Zaterdagmiddag 29 februari 2020 sluiten we weer in Vught af.

Cursisten

We hebben tijdens de kamptraining internationaal – wintereditie veel te bieden aan enthousiaste leidinggevenden van Scouting vanaf 18 jaar, die alle competenties willen verwerven om hun kwalificatie 'Op kamp' te behalen, en bovendien willen leren een Scoutingkamp in het buitenland te organiseren.

Let op: Als je wilt deelnemen om een kwalificatie Op Kamp te verwerven, heb je jouw deelname aan deze Kamptraining Internationaal – wintereditie van tevoren besproken met de praktijkbegeleider in jouw Scoutinggroep, en je hebt jouw ingevulde kwalificatiekaart Op Kamp tijdig naar ons opgestuurd.

Jij

  • Jij bent ten minste 18 jaar.
  • Vindt het erg leuk om organisatorische inzichten en vaardigheden onder de knie te krijgen.
  • Wilt binnen je eigen groep een kamp in het buitenland gaan organiseren, of misschien wel als medewerker aan de slag in een organisatieteam van regionale of landelijke Scoutingkampen.
  • Hebt jouw deelname aan deze kamptraining internationaal besproken met de praktijkbegeleider in jouw Scoutinggroep.
  • Hebt jouw kwalificatiekaart Op Kamp ingevuld in overleg met de praktijkbegeleider van jouw Scoutinggroep en deze tijdig naar ons opgestuurd.

Cursusstaf

De cursusstaf bestaat uit enkele Scouting cracks met erg veel ervaring in de organisatie van buitenlandse kampen van de stichting Trapperskamp Vught / Luxemburgse Ardennen, primitieve HIT-expedities, Jamborees, etc. Onze ervaringen en inzichten dragen we graag aan jou over!

De coördinator van de Kamptraining Internationaal is Garry Gerritse, die in Scouting Nederland uiteenlopende landelijke functies heeft vervuld, zowel eerst als vrijwilliger en later als beroepskracht (als laatste: directeur van het Steunpunt Scouting Zuid-Holland van 1999 - 2008). Hij is een van de schrijvers van diverse ideeënboeken over Scouting technische vaardigheden (denk aan: Pionieren, Op Expeditie in Nederland, Hiken, Op kamp, Handboek kamp en bivak).

Garry is al 10 jaar werkzaam als zelfstandig Lifecoach en studenten- en loopbaancoach, zie: www.aspiratiecoaching.nl. Begin 2014 is Garry opnieuw landelijk als vrijwilliger actief geworden binnen Scouting Academy als een gekwalificeerde Senior Opleider (TO-4) en "Vakopleider Pionieren en Navigeren".

Cursusprijs

Deelnemen aan de 14e Kamptraining Internationaal - wintereditie kost € 198,00 per cursist.

De kampprijs is inclusief vervoer, huur accommodaties, outdooractiviteiten en lekker eten.

Omdat dit een leiderscursus is, kun je als cursist misschien gebruik maken van een waarderingssubsidie die in sommige gemeenten nog bestaat. Die wordt dan toegekend om deskundigheidsbevordering van leidinggevenden in het vrijwilligerswerk te stimuleren. Informeer bij de penningmeester van jouw Scoutinggroep naar de mogelijkheden. Zet in de subsidieaanvraag dat je zult deelnemen aan de kamptraining internationaal van Scouting. Op jouw verzoek kunnen we je een gecomprimeerde flyer van deze leiderscursus mailen (dit is een pdf bestand). Die flyer is speciaal bestemd om bij een subsidieaanvraag mee te sturen als bijlage. Daarmee krijgt een beoordelaar van een gemeente / fonds een goede impressie van hetgeen wij bieden, en waaraan jij graag wilt meedoen. Desgewenst leveren we een rekening om te kunnen declareren.

Los hiervan is het ons bekend dat verschillende Scoutinggroepen graag bereid zijn een (groot) deel van het cursusgeld van deze Kamptraining Internationaal te betalen.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Bijzonder verlof

Als je werkt voor / stage loopt bij een (semi) overheidsinstelling (dit geldt ook voor militairen) en in bepaalde bedrijfstakken, kun je mogelijk aanspraak maken op een regeling voor bijzonder verlof.

De werkgever kan besluiten om voor vrijwillige kaderleden die actief zijn in het jeugd- en jongerenwerk 2x per jaar maximaal 5 bijzonder verlofdagen toe te kennen. Deze bijzonder verlofdagen zijn bestemd hetzij voor het deelnemen aan een training, hetzij voor het begeleiden van kampen (maar dan geldt een vrij krappe verhouding van het aantal leidinggevenden op het aantal jeugdleden). Deze dagen kunnen worden toegekend naast het aantal vakantiedagen waar je recht op hebt. Omdat de 'Kamptraining Internationaal - Wintereditie' een leiderscursus van Scouting is, is het interessant om na te gaan of jij bijzonder verlofdagen kunt krijgen voor het deelnemen aan deze training. Informeer bij de afdeling personeelszaken van je werkgever naar de mogelijkheden en aanvraagprocedure.

Meer info of aanmelden?

Nog meer informatie kun je krijgen van Garry Gerritse (coördinator), te bereiken via: info@trapperskamp.com of het contactformulier.

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want om een intensieve begeleiding mogelijk te maken, kunnen er maximaal 10 deelnemers inschrijven!

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief met nadere informatie en een definitief opgavenformulier.

Impressies uit evaluaties

Rick deed eerder aan deze kamptraining internationaal mee en zei in de evaluatie:

“Ik heb een hoop geleerd en dit is zeker nuttig voor mij geweest. Ik ben met name onder de indruk dat we in 3 kwartier tijd voor ongeveer 3 jaar aan programma ideeën hebben weten te genereren.”

Ted zei:

“Mooie cursus, veel geleerd. Verzekeringen aankaarten, strakker plannen kampschema. Ideeën opgedaan voor kampvuur en spelen. En het bespreekbaar maken van het protocol voor ongewenst gedrag. Tevreden over het eten, asperges super, kampvuur erg leuk.”

Niels zei:

“Het is duidelijk veel meer en veel beter dan een gewone kamptraining in de regio. Het is duidelijk dat de kamptraining internationaal gegeven wordt door zeer ervaren mensen die ook echt wat te vertellen hebben. We hebben echt alles geleerd over het organiseren van een kamp en meer dan dat...”

Thomas zei:

“Het was heel leerzaam, in het programma zitten een hoop dingen in waar ik wat aan heb. De primitieve dingen waar ik om had gevraagd zijn ook goed nogmaals in mijn groep te gebruiken. Die kip gaat zeker terugkomen... En ik vond het ook heel gezellig”.

Garry:

Dus wij hebben je kunnen bieden wat je in de regio niet kon krijgen?

Thomas:

Ja!

Martha zei in de evaluatie:

“Ik wilde de training doen voor mezelf; ik wilde graag even voor mezelf bezig zijn met Scouting. Ik ben ook blij met de extra ‘les’ in de avond van Hans, want ik ben geen theorie mens. We hebben nog nooit zo’n tentje gemaakt van landbouwplastic, dat gaan we zeker ook met de jeugdleden doen. Net als de appeltaart en de kip. Nu heb ik ook flink wat handvatten gekregen om mee te helpen in mijn Scoutinggroep bij het organiseren van het groepskamp. Het is een hele interessante cursus geweest.”

Michiel en Romy:

Michiel en Romy vertelden dat ze na hun deelname aan de Kamptraining het organisatiemodel dat werd gebruikt, hebben benut om hun Explorers het zomerkamp te laten voorbereiden. De Explorers gingen met het model aan de slag. Het bleek dat zij het lastig vonden om zichzelf te zien als doelgroep, maar met een beetje begeleiding draagt dit model heel goed bij aan een constructief zomerkampoverleg. Ze zagen dat elke Explorer een bijdrage leverde! Dus: heb jij ook belangstelling te leren werken met deze methode om een (zomer)kamp voor te bereiden? Schrijf je dan zeker in voor de Kamptraining Internationaal – wintereditie 2020!