Mission Possible Zweden

Scouting. Laat je uitdagen!

Het programma in wat meer detail

We verwelkomen iedereen vrijdag 7 augustus 2020 om 12:00 uur bij het station Groningen. We beginnen daar direct met onze reis richting Zweden in verlengde 9-persoons busjes. Onderweg overnachten we bij / in een Scouting accommodatie.

In een notendop bestaat het programma uit: puzzelen om het verborgen mysterie op te lossen en oriënteren in natuurreservaat Glaskogen, zwerven in de heuvels, door de dichte bossen of door een moerasje crossen. In Zweden loop je in groepjes een zwerftocht naar het volgende bivak. Je overbrugt dagelijks lopend, fietsend en/of varend afstanden tot maximaal 8 verplaatsingsuren/dag.

Al jouw persoonlijke bagage draag je elke dag zelf mee in je eigen rugzak. Vaak vragen wij elke groepje nog het een en ander mee te nemen, bijvoorbeeld: eten, een zeiltje of water.

Onderweg los je wat kaart- en kompaspuzzels op. Op posten doe je leuke activiteiten met soms een vette knipoog naar het primitieve leven, of je eet daar gewoon iets lekkers.

Het is niet alleen maar lopen; je zult bijvoorbeeld ook eens in een kano over een prachtig meer peddelen naar het volgende bivak en daar een duik in het meer nemen of vis vangen.

Voor het gebruik tijdens Mission Possible Zweden hebben we mooie bivakplekjes uitgezocht, meestal aan het water. Daar bereid je met de andere deelnemers de warme maaltijden op houtvuur. Daarna met z´n allen lekker eten. Er staat uiteraard de nodige gezelligheid op het programma!

Naast dat je dagelijks bezig bent het verborgen mysterie op te lossen, steven we er naar om outdoor activiteiten, zoals lorriefietsen, rotsklimmen, e.d over de dagen te spreiden. Het koken, bivak opbouwen en 's avonds rond een kampvuur ‘socializen’ vormen een duidelijk onderdeel van Mission Possible Zweden.

Zaterdagochtend 15 augustus 2020 beginnen we aan de terugreis naar Nederland. We overnachten op de terugweg in een Scoutinggebouw in Ängelhölm. Zondagochtend 16 augustus 2020 rijden we terug naar Groningen, waar je in de loop van de middag arriveert bij het centraal station.