Mission Possible Zweden

Scouting. Laat je uitdagen!

Wat ga je doen in Zweden?

Popel je om weer eens lekker als deelnemer vanaf 18 jaar een mooie zwerftocht in Zweden te maken, ben je gespitst een verborgen mysterie op te lossen in een mix met outdoor activiteiten, wat primitief bezig te zijn met een knipoog en wil je Zweden verkennen? Dan is Mission Possible Zweden jouw ultieme vakantiebestemming van vrijdagmiddag 11 t/m zondag 20 augustus 2023.

Je start en eindigt bij het station Groningen, Nederland.

Wij sturen een gerichte uitnodiging naar Scouts Scotland om enkele deelnemers af te vaardigen. We verwelkomen hen graag zondagochtend 13 augustus 2023 op het vliegveld Göteborg - Landvetter in Zweden. Daar vandaan vliegen ze zaterdagochtend 19 augustus 2023 op eigen gelegenheid terug naar huis.

Vanaf het station Groningen rijden we vrijdag 11 augustus 2023 met de hele groep in enkele personenbusjes naar een prachtig natuurgebied dat bestaat uit vele bossen en meren in natuurreservaat Glaskogen in het Värmland. Het Värmland behoort met zijn oppervlakte van 17.500 km2 tot de grotere landschappen van Zweden. Omdat er maar 274.000 mensen wonen, is het gemiddeld aantal bewoners 16 per km2.

In natuurreservaat Glaskogen trek je met al jouw persoonlijke bagage in je rugzak door een prachtig, niet-toeristisch natuurgebied dat bestaat uit vele bossen en meren in het Värmland. Het programma is bedoeld voor mensen die graag actief willen zijn, maar een uitmuntende fysieke gesteldheid is niet per se nodig. Je overbrugt lopend, fietsend en/of varend afstanden tot maximaal 8 verplaatsingsuren/dag. Jouw persoonlijke bagage draag je elke dag zelf mee in je rugzak. Het oplossen van een verborgen mysterie is als een rode draad door het hele programma gevlochten.

In Zweden vertrek je ‘s ochtends bijtijds, zodat je bij daglicht op het volgende bivak kunt aankomen en om daar de voorbereidingen voor de warme maaltijd te treffen. Als deelnemer hoef jij je niet continu te haasten, maar je voelt vast aan dat je onderweg geen uren kunt pauzeren. Tijdens je dagelijkse verplaatsingen bieden we een variatie in outdoor activiteiten die in de Zweedse omgeving passen. Denk aan: mountainbiken, kano- en vlotvaren, vissen, rotsklimmen en lorriefietsen.

Voor de zwerftocht in Zweden beheers je enkele Scoutingtechnische vaardigheden. Zo verwachten we dat je de kaart- en kompashandgrepen kent. Jouw kennis van routetechnieken wordt tijdens de heenreis getoetst en zo nodig uitgelegd.

Ook bieden we je soms enkele kaart- en kompaspuzzels aan; ze zijn actueel en grappig, geregeld gelardeerd met een thematisch tintje.

Onze kok heeft een verrassend menu vol culinaire hoogstandjes met een Zweedse touch uitgedokterd, die je dagelijks met de anderen op houtvuur bereidt.

Je overnacht op bivakken die meestal aan een fraai meer liggen, of zijn gesitueerd op een eiland in zo’n meer.

Daar slaap je in bivakhutjes, onder een tarp, afdakzeil of in een zelfgemaakte schuilhut.

’s Ochtends word je wakker van de opkomende zon boven een nevelig Zweeds meer; een bak geurende koffie belooft opnieuw veel goeds!