Mission Possible Zweden

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

Mission Possible Zweden begint vrijdagmiddag 9 augustus 2024 om 11:30 uur bij het station in Groningen en duurt t/m zondagmiddag 18 augustus 2024. Na jouw aankomst beginnen we direct met onze reis richting Zweden in 9-persoons busjes. Onderweg overnachten we bij / in een Scouting accommodatie. Zondag 18 augustus 2024 zijn we halverwege de middag weer terug bij het centraal station in Groningen. Daar vandaan reis je op eigen gelegenheid huiswaarts. Buitenlandse Scouts arriveren zaterdagmiddag 10 augustus 2024 op het busstation in Årjäng in Zweden, en daar vandaan reizen zij zaterdagochtend 16 augustus 2024 op eigen gelegenheid huiswaarts.

Deelnemers

Mission Possible is bedoeld voor mensen die zin hebben om een mooie tocht in Zweden te maken, die gespitst zijn een verborgen mysterie op te lossen in een mix met outdoor activiteiten en een themasaus. Op bivakken geniet je van culinaire hoogstandjes met een Zweedse touch. In Zweden maak je de nodige kilometers, dus je hebt een fatsoenlijke lichamelijke conditie, en je draagt goed ingelopen schoenen die waterdicht zijn (categorie B wandelschoen).

Je kunt je individueel, met z’n tweeën of in een groepje met meerdere enthousiastelingen aanmelden als deelnemer(s). Er kunnen maximaal 18 deelnemers inschrijven.

Wij sturen een gerichte uitnodiging naar de Scouts Scotland, maar ook andere Engels sprekende, buitenlandse Scouts kunnen deelnemen.

Jij

 • Bent in augustus 2024 minstens 18 jaar oud.
 • Hebt voldoende ervaring met het lopen met rugzak met je persoonlijke bagage om de meerdaagse zwerftocht in Zweden zonder voetproblemen te volbrengen. Al jouw persoonlijke, lichtgewicht bagage inpakken in een rugzak helpt natuurlijk ook!
 • Beheerst enkele Scoutingtechnische vaardigheden. Zo verwachten we dat je de kaart- en kompashandgrepen kent.
 • Kunt zwemmen (zwemdiploma’s A en B).

Kampprijs

Deelnemen aan Mission Possible Zweden 2024 kost € 711,00 per deelnemer als je start en eindigt op het station Groningen CS,
OF
Deelnemen aan Mission Possible Zweden 2024 kost € 674,00 als je zaterdagmiddag 10 augustus 2024 arriveert op het busstation in Årjäng in Zweden, en daar vandaan zaterdagochtend 16 augustus 2024 op eigen gelegenheid huiswaarts reist. Met buitenlandse deelnemers nemen we voor het kamp graag contact op om nadere afspraken te maken over hun heen- en terugreis!

Als jij je tijdig aanmeldt, is het mogelijk de deelnemersprijs in drie termijnen te betalen.

Dit bedrag is inclusief de reis vanaf het verzamelpunt in Groningen naar Zweden en terug naar het centraal station in Groningen de overtochten met de boot op de heen- en terugreis, vervoer in Zweden, huur van clubhuizen en bivakken, lekker eten, kosten voor bijzondere activiteiten, portokosten, drukwerk en outdoorverzekering die alle buitensportactiviteiten dekt.

Het deelnemersgeld is gebaseerd op de voedings- en brandstofprijzen van december 2023 in zowel Zweden als Nederland. Indien zou blijken dat deze kosten medio 2024 hoger liggen, kan worden gevraagd een toeslag op het deelnemersgeld te betalen. De deelnemers worden hierover in de tweede helft van juni 2024 geïnformeerd.

Het deelnemersgeld dat jij voor MP Zweden 2024 betaalt, wordt als volgt gebruikt:

 • Kosten veerboot, huur, verzekeringen en brandstof voor busjes & auto’s: 47%
 • Voeding: 23%
 • Huur clubhuizen en bivakken: 12%
 • Programmakosten: 11%
 • Voorbereidingen: 1%
 • Organisatiekosten: 1%
 • Onvoorziene kosten: 5% +

 • TOTAAL: 100%

De begroting voor Mission Possible Zweden is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding, deelname aan bijzondere activiteiten (lorriefietsen en het kanoën) en overnachtingkosten.

Stafteam

René Verhoeven is opnieuw kampleider van Mission Possible Zweden.

René kwam door zijn deelname in 2002 aan het Trapperskamp – dat toen in Schotland werd gehouden – in contact met onze stichting. Het jaar daarna deed hij als cursist mee aan het Trapperskamp Extreem, en in 2005 met de cursus “Primitieve expedities organiseren” (later omgedoopt tot onze Kamptraining Internationaal - wintereditie).

Vervolgens werd hij een van de organisatoren van de Sauerland Winter Challenge, een kamp dat we na enkele keren stopten omdat zich toen onvoldoende deelnemers aanmelden. De Sauerland Winter Challenge hebben we in 2022 opnieuw en succesvol georganiseerd en zit in februari 2023 dus weer in ons activiteitenaanbod.

Tot 2019 draaide René verschillende keren mee als staflid / kampleider van Scoutdoor, Mission Possible Zweden, de European Scout Investigation Squad en in 2015 ook in de 1e editie van “HIT leren organiseren” dat we eenmalig verzorgen op HIT-Alpen. In 2018 werkte hij in de cursusstaf mee aan het starten van Scoutakel, en is hij gekwalificeerd als instructeur pionieren. Daarna werkte hij enkele jaren in het buitenland, maar keerde in 2021 terug in Nederland en werkte René in 2022 voor de 7de keer als cursusstaflid mee aan het Trapperskamp Extreem.

Net als in 2023 kijkt René er nu al naar uit om er in de zomervakantie 2024 met een enthousiast en ervaren stafteam een geweldige editie van Mission Possible Zweden van te maken. Hij zegt: “Mijn oude contacten met Scouts Scotland heb ik aangehaald, en hen uitgenodigd met enkele Schotse Scoutingleden deel te nemen aan Mission Possible Zweden. Zij zijn absoluut geïnteresseerd en proberen met een delegatie te komen…”. Ben jij er dan ook bij als deelnemer/-neemster?

Alle stafleden hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen en expedities, bijvoorbeeld op de HIT en/of tijdens kampen van onze stichting. Daarna hebben ze deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Dit is de leiderscursus die door onze stichting wordt gehouden om stafleden op te leiden als “begeleider van primitieve expedities”. De meeste stafleden werken al een aantal jaren mee in stafteams van kampen van onze stichting; je gaat dus op stap met ervaren en gezellige stafleden! We zijn druk bezig een vet programma met daarin een verborgen mysterie te maken!

Meer info

Nog meer informatie kun je krijgen via: info@trapperskamp.com of het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want er kunnen maar 18 deelnemers inschrijven!

Na jouw aanmelding

Als we jouw / jullie aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief met nadere informatie, waarin o.a. wordt uitgelegd hoe jij jouw deelnemersgeld kunt overboeken naar onze bankrekening.

Als jij je tijdig aanmeldt, is het mogelijk de deelnemersprijs in drie termijnen te betalen.

Nadat het deelnemersgeld helemaal is voldaan, ontvang je in de eerste helft van juli 2024 het uitgebreide deelnemers informatieboekje met handige tips om je voor te bereiden op deze 20e editie van Mission Possible in Zweden.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Sverige: här kommer vi!