Mission Possible Zweden

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

Mission Possible Zweden begint vrijdagmiddag 7 augustus om 12:00 uur bij het station in Groningen en duurt t/m zondagmiddag 16 augustus 2020. Na jouw aankomst beginnen we direct met onze reis richting Zweden in 9-persoons busjes. Onderweg overnachten we bij / in een Scouting accommodatie. Zondag 16 augustus 2020 zijn we halverwege de middag weer terug bij het centraal station in Groningen. Daarna reis je op eigen gelegenheid huiswaarts.

Deelnemers

Mission Possible is bedoeld voor mensen die zin hebben om een mooie tocht in Zweden te maken, die gespitst zijn een verborgen mysterie op te lossen in een mix met outdoor activiteiten en een themasaus. Op bivakken geniet je van culinaire hoogstandjes met een Zweedse touch. In Zweden maak je de nodige kilometers, dus je hebt een fatsoenlijke lichamelijke conditie, en je draagt goed ingelopen schoenen die waterdicht zijn (categorie B wandelschoen).

Je kunt je individueel, met z’n tweeën of in een groepje met meerdere enthousiastelingen aanmelden als deelnemer(s). Er kunnen maximaal 18 deelnemers inschrijven.

Engels sprekende, buitenlandse Scouts kunnen ook deelnemen.

Jij

 • Bent in augustus 2020 tussen de 18 en (circa) 35 jaar oud.
 • Hebt voldoende ervaring met het lopen met rugzak met je persoonlijke bagage om de meerdaagse zwerftocht in Zweden zonder voetproblemen te volbrengen. Al jouw persoonlijke, lichtgewicht bagage inpakken in een rugzak helpt natuurlijk ook!
 • Beheerst enkele Scoutingtechnische vaardigheden. Zo verwachten we dat je de kaart- en kompashandgrepen kent.
 • Kunt zwemmen (zwemdiploma’s A en B).

Kampprijs

Deelnemen aan Mission Possible Zweden 2020 kost € 499,50 per deelnemer inclusief vroegboekkorting, als jij je in het najaar 2019 inschrijft en het deelnemersgeld volledig is betaald voor 30 november 2019. Daarna en in 2020 is de deelnemersprijs € 516,50 per deelnemer zonder vroegboekkorting.

Als jij je tijdig aanmeldt, is het mogelijk de deelnemersprijs in drie termijnen te betalen (je krijgt dan echter geen vroegboekkorting).

Dit bedrag is inclusief de reis vanaf het verzamelpunt in Groningen naar Zweden en terug naar het centraal station in Groningen de overtochten met de boot op de heen- en terugreis, vervoer in Zweden, huur van clubhuizen en bivakken, lekker eten, kosten voor bijzondere activiteiten, portokosten, drukwerk en outdoorverzekering die alle buitensportactiviteiten dekt.

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief met een machtiging voor automatische incasso, zodat we jouw deelnemersgeld kunnen innen. Betalen in drie termijnen is mogelijk.

Het deelnemersgeld dat jij voor MP Zweden 2020 betaalt, wordt als volgt gebruikt:

 • Kosten veerboot, huur, verzekeringen en brandstof voor busjes & auto’s: 60%
 • Voeding: 18%
 • Programmakosten: 17%
 • Huur clubhuizen en bivakken: 1%
 • Voorbereidingen: 1%
 • Organisatiekosten: 1%
 • Onvoorziene kosten: 2% +
 • TOTAAL: 100%

De begroting voor Mission Possible Zweden is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding, deelname aan bijzondere activiteiten (lorriefietsen en het kanoën) en overnachtingkosten.

Stafteam

Jop van der Schaaf is weer de kampleider van Mission Possible Zweden. In 2011 deed hij voor het eerst mee als deelnemer van MP Zweden, wat dat jaar gecombineerd werd met een bezoek aan de Wereld Jamboree. Met een vriend wilde hij graag een reis naar Zweden maken om die Jamboree te bezoeken, dus het kwam hen goed uit dat die reis compleet geregeld werd. De jaren erna werd Job steeds opnieuw gevraagd om deel te nemen aan Trapperskamp Extreem, tot hij in 2016 besloot zich in te schrijven. Het jaar erna stond hij als staflid van Mission Possible in Zweden. Zweden, het land waar Job in 2013 een half jaar heeft gewoond voor stage. Hij vindt de uitgestrekte natuur en enorme meren echt prachtig. Daarom hoefde hij ook niet heel lang na te denken toen hij in 2019 gevraagd werd als kampleider van Mission Possible Zweden. Job kijkt nu al uit naar de zomervakantie 2020! Samen met een enthousiast stafteam gaat hij er een geweldig kamp van maken. Ben jij er ook bij als deelnemer/-neemster?

Alle stafleden hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen en expedities, bijvoorbeeld op de HIT en/of tijdens kampen van onze stichting. Daarna hebben ze deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Dit is de leiderscursus die door onze stichting wordt gehouden om stafleden op te leiden als “begeleider van primitieve expedities”. De meeste stafleden werken al een aantal jaren mee in stafteams van kampen van onze stichting; je gaat dus op stap met ervaren en gezellige stafleden! We zijn druk bezig een vet programma met daarin een verborgen mysterie te maken!

Meer info

Nog meer informatie kun je krijgen via: info@trapperskamp.com of het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want er kunnen maar 18 deelnemers inschrijven!

Na jouw aanmelding

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief waarin o.a. staat hoe jij jouw deelnemersgeld kunt overboeken naar onze bankrekening, en leveren we onze wervingsposter 2020, waarmee je ook anderen enthousiast kunt maken voor ons activiteitenpakket in 2020.

Als je dat wilt, is betaling in drie termijnen mogelijk. Nadat het deelnemersgeld helemaal is voldaan, krijg je medio juni 2020 een uitgebreid informatieboekje met handige tips om je voor te bereiden op deze editie van Mission Possible in Zweden.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Sverige: här kommer vi!