Mission Possible Zweden

Scouting. Laat je uitdagen!

Belangrijke gegevens

Data

Mission Possible Zweden begint vrijdagmiddag 19 augustus om 12:00 uur bij het station in Groningen en duurt t/m zondagmiddag 28 augustus 2022. Na jouw aankomst beginnen we direct met onze reis richting Zweden in 9-persoons busjes. Onderweg overnachten we bij / in een Scouting accommodatie. Zondag 28 augustus 2022 zijn we halverwege de middag weer terug bij het centraal station in Groningen. Daar vandaan reis je op eigen gelegenheid huiswaarts.

Deelnemers

Mission Possible is bedoeld voor mensen die zin hebben om een mooie tocht in Zweden te maken, die gespitst zijn een verborgen mysterie op te lossen in een mix met outdoor activiteiten en een themasaus. Op bivakken geniet je van culinaire hoogstandjes met een Zweedse touch. In Zweden maak je de nodige kilometers, dus je hebt een fatsoenlijke lichamelijke conditie, en je draagt goed ingelopen schoenen die waterdicht zijn (categorie B wandelschoen).

Je kunt je individueel, met z’n tweeën of in een groepje met meerdere enthousiastelingen aanmelden als deelnemer(s). Er kunnen maximaal 18 deelnemers inschrijven.

Wij sturen een gerichte uitnodiging naar de Scouts Scotland, maar ook andere Engels sprekende, buitenlandse Scouts kunnen deelnemen.

Jij

 • Bent in augustus 2022 minstens 18 jaar oud.
 • Hebt voldoende ervaring met het lopen met rugzak met je persoonlijke bagage om de meerdaagse zwerftocht in Zweden zonder voetproblemen te volbrengen. Al jouw persoonlijke, lichtgewicht bagage inpakken in een rugzak helpt natuurlijk ook!
 • Beheerst enkele Scoutingtechnische vaardigheden. Zo verwachten we dat je de kaart- en kompashandgrepen kent.
 • Kunt zwemmen (zwemdiploma’s A en B).
 • In Denemarken en Zweden zijn maatregelen van kracht die de corona besmettingen moeten inperken, en mogelijk wordt de 2G-regel er nog ingevoerd. Je kunt wijzigingen in het beleid vinden op deze site: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Houd er rekening mee dat je tijdens Mission Possible Zweden volledig tegen corona gevaccineerd moet zijn!

Kampprijs

Deelnemen aan Mission Possible Zweden 2022 kost € 564,00 per deelnemer.
OF
Deelnemen aan Mission Possible Zweden 2022 kost € 527,50 als je zondagochtend 21 augustus 2022 arriveert op het vliegveld Göteborg - Landvetter in Zweden, daar vandaan zaterdagochtend 27 augustus 2022 op eigen gelegenheid naar huis terugreist. Als jij je tijdig aanmeldt, is het mogelijk de deelnemersprijs in drie termijnen te betalen.

Dit bedrag is inclusief de reis vanaf het verzamelpunt in Groningen naar Zweden en terug naar het centraal station in Groningen de overtochten met de boot op de heen- en terugreis, vervoer in Zweden, huur van clubhuizen en bivakken, lekker eten, kosten voor bijzondere activiteiten, portokosten, drukwerk en outdoorverzekering die alle buitensportactiviteiten dekt.

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief met een machtiging voor automatische incasso, zodat we jouw deelnemersgeld kunnen innen. Betalen in drie termijnen is mogelijk.

Het deelnemersgeld dat jij voor MP Zweden 2022 betaalt, wordt als volgt gebruikt:

 • Kosten veerboot, huur, verzekeringen en brandstof voor busjes & auto’s: 47%
 • Voeding: 29%
 • Programmakosten: 15%
 • Huur clubhuizen en bivakken: 7%
 • Voorbereidingen: 1%
 • Organisatiekosten: 1%
 • Onvoorziene kosten: 2% +

 • TOTAAL: 100%

De begroting voor Mission Possible Zweden is kostendekkend. Daartoe wordt er ook van alle stafleden een financiële bijdrage gevraagd; zij betalen hun eigen reiskosten, voeding, deelname aan bijzondere activiteiten (lorriefietsen en het kanoën) en overnachtingkosten.

Stafteam

Hugo Jager is de kampleider van Mission Possible Zweden.

"Mijn scouting leven startte in 1972 bij de welpen van de Oosterbeeksche Padvinders Vereniging (OPV), waar ik alle speltakken heb doorlopen. In die periode heb ik ook deelgenomen aan het Trapperskamp. Vanaf mijn 18de heb ik voor een groot aantal jaren in de staf van de OPV gezeten. Eerst 5 jaar bij de Welpen en daarna nog een groot aantal jaren bij de Verkenners. In die periode heb ik een groot aantal kampen georganiseerd. Als staflid bij de OPV, lid van de OPV-stam, de HIT en de stichting Trapperskamp Vught / Luxemburgse Ardennen. In mijn werkzame leven ben ik consultant, interim-manager. Ik geef leiding aan veranderprogramma’s en innovatietrajecten. Als ik er op afstand naar kijk, heeft dat regelmatig grote gelijkenissen met het organiseren van een kamp voor scouts… Ik kijk nu al uit naar de zomervakantie 2022! Samen met een enthousiast en ervaren stafteam gaan we er een geweldig kamp van maken. Ben jij er ook bij als deelnemer/-neemster?"

Alle stafleden hebben in het verleden zelf als deelnemer meegedaan met primitieve kampen en expedities, bijvoorbeeld op de HIT en/of tijdens kampen van onze stichting. Daarna hebben ze deelgenomen aan het Trapperskamp Extreem. Dit is de leiderscursus die door onze stichting wordt gehouden om stafleden op te leiden als “begeleider van primitieve expedities”. De meeste stafleden werken al een aantal jaren mee in stafteams van kampen van onze stichting; je gaat dus op stap met ervaren en gezellige stafleden! We zijn druk bezig een vet programma met daarin een verborgen mysterie te maken!

Meer info

Nog meer informatie kun je krijgen via: info@trapperskamp.com of het contactformulier.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan, want er kunnen maar 18 deelnemers inschrijven!

Na jouw aanmelding

Als we jouw / jullie aanmelding hebben ontvangen, krijg je via de post een brief met nadere informatie, waarin o.a. wordt uitgelegd hoe jij jouw deelnemersgeld kunt overboeken naar onze bankrekening. Als jij je tijdig aanmeldt, is het mogelijk de deelnemersprijs in drie termijnen te betalen.

Nadat het deelnemersgeld helemaal is voldaan, krijg je in de tweede helft van juli 2022 het uitgebreide deelnemers informatieboekje met handige tips om je voor te bereiden op deze 19e editie van Mission Possible in Zweden.

Als je tijdens je voorbereidingen merkt, dat je nog zaken mist voor je uitrusting ben je bij de ScoutShop aan het juiste adres. Naast de online webshop, heeft de ScoutShop verschillende winkels in het land waar je de spullen kan bekijken, voelen en passen. Je wordt daar geholpen door enthousiaste mensen die verstand van zaken hebben.

Sverige: här kommer vi!